Onderhoud van je plank

Onderhoudsadvies
Het onderhoud van een houten snijplank duurt ca. 1 tot 2 minuten. Voordat je de presentatieplank voor de 1e maal gaat gebruiken doe je er goed aan de plank eerst met een plantaardige olie* in te smeren.
Brood en Plank heeft de planken al 2 keer behandeld met druivenpitolie.

Met een katoenen doek wrijf je de houten snijplank geheel in met de olie. Vervolgens laat u de ingesmeerde snijplank een nachtje rusten. De volgende dag de eventueel overtollige olie eraf wrijven.

Indien je de snijplank wilt schoonmaken kan dat met lauw water en een milde zeep, daarna afspoelen met warm water en schoonwrijven Het is goed als de plank natuurlijk gedroogd is daarna te voorzien van een heel dun laagje olie.

In het begin zal de plank er wat sneller uitgedroogd en “dorstig” uitzien. In het begin is het meer noodzakelijk om de plank te voorzien van een laagje olie. Daarna merk je dat het om de paar weken weer een onderhoudsbeurt kan gebruiken.

Geurtjes?
Snij een citroen doormidden . Strooi wat zeezout op de plank en wrijf met de citroen door het zeezout om weer een heerlijke frisse boost te geven aan je plank.

Vaatwasser of Andere Hittebronnen?
NEE !!
 Nooit Absoluut niet!

Schuren van de plank?
Dat kan om de plank weer een mooi glad uiterlijk mee te geven. Gebruik een korrel 220 of hoger. Schuur de plank op tot je denkt dat ie weer mooi glad is. Daarna een grotere hoeveelheid olie gebruiken. Laat de olie een nachtje intrekken en de overtollige hoeveelheid eraf wrijven.


* plantaardige olie zoals druivenpitolie-sojaolie-arachideolie etc is gewoon te koop bij de lokale supermarkt

 

Geniet regelmatig met vrienden en familie van deze geweldige plank.